ХРЕСТОПОКЛОННИЙ ТИЖДЕНЬ

Господині цього дня печуть ритуальний хліб у вигляді хреста – хрестопоклонний хліб. Половину цього хліба родина їсть, а другу половину слід зарити в те зерно, що в коморі лежить. І так ця половина зарита мусить лежати аж до посіву.

Одну частину хрестопоклонного хлібу треба було за старих часів прямо в полі під час сівби з’їсти, а другу, – закопати в землю на полі. Усі ці магічні дії мають супроводжуватися щирою молитвою до Бога про майбутній урожай.

У деяких місцевостях України в хрестопоклонному хлібі запікали гроші. Потім, коли наставав час сіяти хліб, уся сім’я йшла в поле, молилася й ділила той магічний хліб. На того” кому діставалися гроші з хрестопоклонного хліба, чекав дуже щасливий рік.


1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 оценок, среднее: 5,00 из 5)


ХРЕСТОПОКЛОННИЙ ТИЖДЕНЬ


казка жбан меду читати
ХРЕСТОПОКЛОННИЙ ТИЖДЕНЬ